Spel som fredagsfys!

Fredag igen och dags för lite fredagsfys! Precis som med kosten tror vi att även träningen ska varieras och framförallt göras lekfull. Denna fredagen blev det något som kanske inte höjer pulsen men ändå får oss och barnen att träna både koordination och magmuskler (kanske mest av skratt).

Vi spelade spel! Det finns många bra spel som får oss att träna balans såväl som styrka och koordination, av alla dessa har vi två favoriter här hemma.

Det första är Bamses gympaspel där man kastar en färgtärning och sedan drar ett uppdragskort i samma färg som tärningen landar på. På korten finns massor av roliga övningar; gå på hälarna, gör grodans rörelser, rulla runt osv. Hemma hos oss gör alla rörelserna men bara den som kastar tärningen vinner kortet efter avslutat uppdrag.

Fredagsfys med Bamses gympaspel är en hit!

Det andra favoritspelet är ”Don’t fall down”, den gamla klassikern Twister i ny tappning. Här får man stå i konstiga positioner och hålla balansen bäst man kan. Har ni inte detta spelet än är det läge att invistera i ett nu! Det funkar nämligen också bra på fester, vi har testat!

Här tränar vi balans!

Nu kanske det är så att ni vill spela spel men inte lägga tid och pengar på att köpa nya. Då kommer nästa tips! Ta fram en tärning och bestäm vad varje siffra ska vara för övning. Sen är det bara att slå tärningen och träna så det ryker!

Exempel på övningar:

  1. Armhävningar
  2. Upphopp
  3. Gå som en skottkärra
  4. Krysshopp
  5. Rulla runt
  6. Kullerbytta

Ha nu en härlig fredag och en riktig grym helg full med lek och rörelse!

/Evelina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: