Så lurar jag barnen med en vanlig biff!

De finns de barn som vräker i sig grönsaker och så finns det dem, liksom mina, som gärna undviker grönsakerna man kämpar med att ställa fram på bordet varje dag. Ibland vill jag bara strunta i grönsakerna och ställa fram en flaska ketchup och säga: här har du tomater, ös på! Det där har jag iofs testat och då inte bara ställt fram en flaska utan helt enkelt efter massor av gnäll dränkt hela köttfärssåsen i ketchup samtidigt som jag kokade inombords (inte ett av mina stoltaste ögonblick som mamma).

Hittade ett instagraminlägg från det aktuella tillfället🙈

Tillbaka till grönsakerna, har jag något tips eller tänker jag bara berätta att det inte funkar och att barn blir vuxna tids nog!? Nej, jag har förstås ett kanontips! Jag tar helt enkelt massa grönsaker, mixar dem och blandar ihop röran med köttfärsen för att göra en supergod biff som går hem hos både stora och små!

Jag kastar ner allt jag vill använda mig av i mixern. Här är det vitlök, lök, paprika, aubergine, morot, chilli och ett ägg för konsistensen.

Sedan tar jag drygt hälften av röran och blandar med köttfärs. Resten av röran sparar jag och blandar med lite yoghurt och kryddor till en god röra att ha till.
Forma en biff och stek! Sen är det bara att serverar med något mumsigt tillbehör.

Recept biffar ca 10 st

 • 1 morot
 • 1 paprika
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1/2 lök
 • Några skivor aubergine
 • 1 ägg
 • 1msk fiberhusk (så biffarna håller ihop)
 • 500 g nötfärs
 1. Mixa alla grönsaker och ägget i mixern.
 2. Blanda drygt hälften av röran med köttfärsen och fiberhusken
 3. Forma biffar och stek
 4. Medan du steker biffarna blandar du resten av röran med turkisk yoghurt och kryddor efter smak! Voila! Nu har du en god sås till=)
Både biffen och såsen gick hem hos barnen!

Smaklig måltid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: