Lär hela familjen om hälsa på ett roligt sätt!

Idag vet vi hur viktigt det är för både barn och vuxna att äta bra, att röra sig och att prioritera vila. Men det är inte alltid vi är så duktiga på att kommunicera det till hela familjen, och ibland kan vi vuxna också behöva oss en påminnelse. Har du vägarna förbi Göteborg så kan ett besök på Universeum vara en bra lösning! Här har dem sedan ett par år tillbaka nästan en hel våning dedikerad åt sin hälsoutställning där du på ett interaktivt sätt får lära dig om vad som är viktigt för att vi ska må bra och fungera på ett optimalt sätt. Både vuxna och barn kan testa roliga utmaningar så som att bryta arm med varandra eller testa om ni kan reagera lika snabbt som fotbollsspelarna i Bayern München?

Hur högt hoppar du?

Att få lära sig vad bra hälsa är och att prata om det på ett avdramatiserat sätt är så viktigt för att våra barn inte ska växa upp och känna att hälsa är likställt med det vi så ofta möts av i media idag; slanka personer som äter lite och tränar mycket för att få visuellt tydliga muskler och upprätthålla ett utseendeideal. I den här utställningen visar man att hälsa är något helt annat. Hälsa handlar om att fysiskt och psykiskt må bra, att vara snabb, uthållig, ha en god kondition, äta mat som ger oss näring och så vidare. Framförallt visar man också att en bra hälsa är roligt och att träna för att må bra lyfts fram som något lustfyllt! Även tips och råd gällande vad vi ska äta presenteras på ett enkelt sätt som är lätt för barnen att greppa.

Fem plus till Universeum för Hälsa-utställningen helt enkelt, från både barn och föräldrar! Speciellt poppis var uthållighetsträningen där man fick hänga och se på en klocka hur länge man klarade av att lyfta sig själv!

    1. Det tycker jag verkligen du ska göra Gunilla! Tipsa oss gärna om du hör talas om något annat ställe!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: