Fredagsfys med vårkänsla!

När solen tittar fram såhär i slutet av februari väcks vårkänslorna till liv och vi tar varenda chans till att vara ute! Därför blir det fredagsfys ute i skogen denna fredagen och då står skogsbingo på barnens önskelista!

På jakt efter pinnar!

Det hela är väldigt enkelt, precis så vi gillar det. Ta ett papper och gör 9 rutor på det. I varje ruta skriver du ner saker barnen ska göra, de kan själva få vara med och hitta på uppgifter. Se till att anpassa uppgifterna efter området ni tänkt vara på (till exempel trädgården eller skogen).

Här ser ni dagens bingo. Hur ser din bricka ut?

Precis hur du genomför bingot är upp till dig. Ibland använder vi en tärning och räknar oss fram till vilken ruta vi ska ta och ibland låter jag barnen peka. Jag gillar när man gör uppgifterna tillsammans och kryssar varje ruta när alla har gjort klart, men det funkar fint att ge ut flera brickor och låta barnen tävla. Inte i min familj dock. Där är tävling lika med att alla utan vinnaren går därifrån gråtandes, snyftandes och tokarga, inte riktigt mitt syfte med fredagsfyset.

Nöjd tjej hittade nåt högt att klättra på.

Nu har ni fått dagens fredagsfys-tips så nu är det bara att sätta igång. Gör en bingobricka och ut i solen och njut!

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: