Vi inleder samarbete med Generation Pep

Att vi brinner för att fler barn och familjer ska ges möjlighet att äta bättre och röra sig mer har nog inte undgått någon. Därför är vi idag så stolta att inleda ett samarbete med en stor organisation som har samma målsättning som oss; Generation Pep! Vi har blivit Peppare!

Fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor gör att vi mår bra här och nu, och är dessutom två av de mest effektiva sätt som finns att förebygga framtida sjukdom och ohälsa. Goda vanor grundläggs tidigt och det borde därför vara en självklarhet att alla barn och unga ges samma förutsättningar till en aktiv och hälsosam livsstil. Så ser verkligheten inte ut. Bara tre av tio unga kommer upp i den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, 60 minuter per dag, och bara en av tio äter tillräckligt mycket grönsaker, frukt och bär. 

Detta vill vi vara med och förändra! Därför ställer vi oss bakom Generation Peps vision –att alla barn och unga ska ha möjligheten och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation, startad på initiativ av Kronprinsessparet. 

Vi bidrar genom att i våra kanaler inspirera fler att få in mer näringsrik mat och naturlig rörelse i sina familjers vardagar!

Tillsammans skapar vi en folkrörelse för bättre hälsa!

Läs mer om Generation Pep här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: