Busenkel Broccolisås – perfekt till linspasta!

När jag lagar mat på vardagarna ska det gå snabbt och vara enkelt. Om du har samma önskan så läs vidare så ska du få ett toppenrecept att ta till en stressig tisdagskväll!

Denna pastasås kom till när jag skulle göra Mormor Brofjärds broccolisallad och fick massa riven broccoli över. Jag testade då att göra en pastasås på broccolin och resultatet blev kanon. Både jag och barnen tyckte det var supermumsigt så detta har blivit en rätt jag gärna tar till när jag har hungriga barn och vill få mat på bordet så snabbt som möjligt. Mina stora barn har i och för sig inte testat såsen än men eftersom dom lever på luft, vatten och tacos så misstänker jag att det hade blivit ett himla liv om just en nyttig pastasås stod på bordet när det var dags för mat. Om jag hotar och mutar lite kanske de skulle kunna tänka sig att provsmaka, men det återstår att se.

Här kommer receptet

 • Ett litet broccolihuvud
 • 3 dl grädde (kan bytas mot kokos grädde eller liknande om man föredrar mjölkfritt)
 • 2 dl vatten
 • 1-2 msk citron
 • Örtsalt
 • Svartpeppar

Så här gör du

 • Riv broccolin fint(enklast i matberedare)
 • Lägg i en kastrull
 • Häll över grädde och vatten
 • Pressa över citron efter tycke
 • Krydda
 • Låt koka upp och koka sedan på svag värme i 5-10 min

Klart! Enkelt va?!

Mixa broccolin

Häll broccolin i en kastrull
Häll över vätskan och kryddor

Servera gärna tillsammans med linspasta, rivna morötter och lite smulad fetaost. Hoppas det ska smaka!

 1. Supergott tyckte lilltjejen(7 mån) och jag! Sonen vågade inte smaka.. ”jag tycker inte om grädde idag” 🤷‍♀️ Mannen tyckte det var okej 👍😅

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: