Separerad Sallad för kräsna barn

Nu när våren är här och vi fått njuta av både sol och värme i ett par dagar är det många som gillar att njuta av en god och matig sallad. Många vuxna i alla fall. Det här med färdigblandad sallad är väl kanske ingen barnfavaorit. Inte så att våra barn hoppar högt av tanken på det i alla fall! Men eftersom en sallad kan vara både ett näringsrikt, enkelt och ett matigt alternativ till grillningar, luncher och middagar så har vi försökt att hitta lite trix för att få även barnens godkännande.

En matig sallad är ett perfekt komplement till sommarens alla grillningar

Ett av de bästa trixen är att göra en ”separerad sallad”. Det vill säga, en sallad där du inte blandar allt utan bara häller allt i lager. Ser tydligen inte lika läskigt ut i barnens ögon och vill du äta det blandat så går det ju utmärkt att sköta blandningen på din tallrik!

Du tar helt enkelt det du vill ha i salladen och häller det i olika lager. Busenkelt! Och är detta ändå för blandat för barnens godkännande så kan du till och med servera salladen ”à la taco style” det vill säga helt separerat i små skålar! Då får var och en plocka det man gillar!

Hemma hos oss gör vi sällan sallad på recept utan vi tar det som finns tillgängligt i kylen. En av de saker vi nästan alltid har tillgängligt är någon form av ugnsrostade grönsaker. Det gör salladen både matig och lite mer barnvänlig. Det gör också att det oftast går snabbt att fixa en enkel och näringsrik middag när man har lite färdigt att välja på i kylen.

I salladen du ser på bilden har vi gjort det väldigt enkelt för oss. Här har vi lite bladspenat i botten och ovanpå har vi hällt på rostade grönsaker i tärningsform. Toppat har vi gjort med lite granatäpplekärnor och hallon och dressat med olivolja, örtsalt, persilja och lite färsk citron! Så gott och så lätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: