Spring för livet!

När jag hör folk prata om löpning tycker jag mig nästan alltid höra samma sak, de flesta säger att det är så enkelt, bara att snöra på sig skorna och ge sig ut. Just så upplever jag löpningen, enkel och lättillgänglig.

Detta gäller dock när jag ska ut och löpa själv, idag tänkte jag tipsa om att ta med hela familjen.

Kanske inte lika lättsamt, det är ju inte bara ett par skor som ska snöras på utan kanske tre, fyra stycken men ändå i slutändan, när det är dags att hoppa in i duschen efter dagens pass, lika härligt.

Bara att snöra på sig ett par skor och dra ut!

En lite viktig punkt bara, sänk dina förväntningar!

Barnen kommer antagligen att bråka redan när det är dags att ta på sig och gå ut och löpturen kommer inte alls vara lika harmonisk och härlig. Ändå känns det viktigt att barnen är med utefter sina förutsättningar och på sitt sätt. De kanske vill cykla, åka i vagn eller springa själva, låt dem få testa sig fram och förvänta dig inte ett personbästa just denna gången.

Såhär ser det ut när vi ger oss ut här, minstingen i löpvagn(vi har en dubbel så det finns en extra plats för barn som tröttnar på att cykla), fyraåringen på balanscykel, femåringen på vanlig cykel och de största kan välja cykel eller att springa. Antagligen väljer det inget av det och vill helst sitta hemma och spela fortnite men om jag kör med lite sedvanliga hot och mutor så kanske, om jag har tur, åtminstone en av dem med följer med.

Det närmsta vi kommit en dejt de senaste fem åren typ!

Visste du att det finns forskning som säger att endast 2 timmars löpning i veckan kan förlänga din livslängd med i snitt 3,2 år.

Dessutom oberoende av hur snabbt du springer och hur sent i livet du började med löpning.

Det finns flera aktiviteter som minskar risken att dö för tidigt såsom simning, cykling och promenader men studier visar att de aktiviteterna minskar risken att dö i förtid med 12 procent jämfört med löpningens 40 procent.

Det är helt enkelt läge att ge sig ut på en löptur denna fredagen. Det enda du behöver är ett par joggingskor och en massa, massa tålamod om du nu väljer att ta med hela familjen.

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: