Plogging en fredag!

Vi har alltid gillat att både cykla och promenera med barnen men nu har vi testat något nytt för att piffa upp det lite och det blev succé direkt!

Jag pratar om plogging! Vi har ploggat. PLOGGA grundades i Sverige 2016, det är en förening och folkrörelse som har spridit sig snabbt över hela världen.

Det hela går ut på att man plockar skräp samtidigt som man joggar. Just jogga behöver man dock inte göra utan en promenad eller cykeltur funkar lika bra, glöm bara inte att ta med en påse till allt skräp du hittar. Det som är så fantastiskt förutom att vi hjälper till att rädda miljön är att vi till skillnad från en vanlig promenad får använda oss av så mycket fler rörelser, vi böjer oss, sitter på huk, tar höga kliv och använder våra armar. Bra va?!

Här ploggar vi på cykel.

Barnen som älskar att plocka skräp och samla på saker i vanliga fall tyckte det var galet festligt att vi skulle plogga, bara det att det finns ett namn på aktiviteten livar ju upp. Sen kanske man ska välja ett område där man tror att det kan finnas lite skräp liggandes. Vi tog en tur genom vårt kvarter och även fast jag är glad att det inte ligger massa skräp i dikerna här så var det ju lite tråkigt att inte få plocka mer. Dock hittade barnen både nyckelpigor och vackra blommor så de var nöjda ändå.

Sånt här kan man också hitta vid vägkanten.
Inte skräp men kul att plocka ändå.

Vill man plogga tillsammans med andra så kikar man bara in på PLOGGAs Facebooksida, där hittar ni information om när det ploggas där ni bor eller håller hus.

Barnen bråkar om vem som såg skräpet först och vem som ska få lägga i det i påsen.
Som att gå på skattjakt!
Vilken lyckad skörd!

Hoppas ni går ut och ploggar snarast, både för er och för miljöns skull! Vi tar nog en sväng till i eftermiddag, med en termos och lite nybakta muffins!

Trevlig helg på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: