På skattjakt genom sommaren

Fredag igen och idag ska vi tipsa om ett fantastiskt fredagsfys som vi hoppas ni tar med er genom sommaren! Geocahing är som en slags skattjakt där man ensam eller tillsammans får upptäcka nya platser runt omkring oss. Perfekt både om du ska hålla dig på hemmaplan eller besöker nya orter i landet under det stundade sommarlovet!

Allt du behöver göra är att ladda ned appen ”Geocaching”, skaffa dig ett användarnamn och sedan är du igång. Gratisversionen är fullt tillräcklig till att börja med men vill du ha tillgång till fler ”skatter” kan du behöva skriva upp dig på premiumversionen. Därefter så kommer du få tips om vart du kan hitta kontroller runt omkring dig, genom att appen markerar ut platser på en karta. Din uppgift blir nu att dra med familjen ut och börja leta på de markerade platserna. När du väl hittar platsen får du leta lite extra och med hjälp av ledtråden hitta den exakta platsen för skatten som du då kan dra fram. Ibland får du byta ut ett objekt i lådan och vid andra tillfällen så får du logga i en bok att du varit där.

Själv blev jag introducerad till ”spelet” av Eve igår kväll när vi poddade och eftersom sommarkvällen var mild och skön och vi fick feeling så drog Eve med mig ut för att visa hur det går till direkt. Nu är jag hooked och snart ska familjen få följa med på sin första jakt! Det här är verkligen en lek som passar lika bra för stora och små och jag ser många härliga tillfällen framför mig i sommar när vi kommer till nya platser och kan dra fram appen för att bege oss på äventyr för att leta efter skatter! Vill du få in lite mer puls i äventyret så ta cykeln eller spring din väg mot den markerade platsen.

Har du små barn eller barnvagn med så går det också att se på markeringarna om dem är barnvänliga och kan nås med vagn.

In och kika direkt vet jag och fira helgen (och kanske starten på ett långt sommarlov) med ett mysigt och lite lagom äventyr! Kanske får du precis som vi fick också med dig en härlig blombukett hem när du är klar. För att höra mer om Geocahing missa inte att lyssna på nästa podd som släpps i dagarna!

Ha en fin helg nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: