Nu lanserar vi #KidsMovEatUtmaning

Hur ska man lyckas få barnen att äta mer grönt? Och hur får man dem från datorn eller paddan?

Dessa frågor är de vanligaste vi får. Vet ni vad, det finns så klart inget svar som är ”one size fits all” på den frågan och forskning visar att livsstilsförändringar är svåra att hålla till och med för vuxna, inte konstigt att det då är utmanande för våra barn. Men det finns sätt att göra det enklare och ett av de mest effektiva sätten är att göra en förändring och att få någon att hålla sig till en förändring är genom lek och spel! Genom att göra förändringar mer lekfulla och lägga in tävlingsmoment så har vi människor lättare för att både testa något nytt och motiveras att hålla oss till en ny vana. Gör vi det dessutom tillsammans eller i alla fall med stöd av andra så är chanserna betydligt större att vi lyckas med det vi tagit oss an

KidsMovEat vill ta vara på den här möjligheten och vi kommer därför att introducera ett nytt koncept; #KidsMovEatUtmaning. Vi vill få med ER att testa nya saker eller ta chansen att introducera nya vanor!

Låt oss testa nya utmaningar tillsammans!

Så här kommer det gå till: Varje söndag så introducerar vi en ny utmaning för alla familjer. Man anpassar den efter familjens förutsättningar så alla kan vara med! Under veckan som kommer så testar vi alla på våra egna håll att genomföra utmaningen. För att vi ska kunna inspirera varandra och dela med oss av tips, framgångar och motgångar så vill vi att ni dokumenterar hur det går för er under veckan med hjälp av hashtaggen #KidsMovEatUtmaning Vi delar era bilder i våra stories på instagram och där får ni också följa hur det går för våra familjer och självklart delar vi lite tipps och information under veckan. När veckan är slut summerar vi resultatet och laddar för en ny utmaning under kommande vecka.

Det blir utmaningar som passar både stor och liten och du kommer kunna anpassa dem så det passar just din familj!

Vi kommer att varva mat och rörelse så gör er redo för på söndag kör vi igång med den första utmaningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: