Från morgonstök till organiserat kaos!

Morgonstund har guld i mund…

Inte en bild från mina morgon med barnen.

Eller nja, inte riktigt så kanske hos en barnfamilj en morgon innan vardagen drar igång. Barnen ska väckas, kläs på, utfodras, få sina tänder borstade och sedan vallas iväg till förskolor och skolor. Däremellan vill de titta på tv, bestämma dagens frukt som ska tas med till skolan och sedan ändra sig angående frukten sådär 20 gånger.

Jag som är en riktig morgonmänniska kan ända känna viss tvekan för att ta mig upp och ta mig an morgonen med barn.

Utmaningen

Nu har jag tänkt testa något nytt. Som om det inte vore nog med allt som händer på morgonen hade jag tänkt testa lite morgongympa tillsammans med familjen innan vi startar dagen på allvar.

Motion gör oss bättre rustade mot stress och ökar både vår koncentrationsförmåga och vårt minne.

Små barn bör röra på sig minst 180 min om dagen och lite större bör röra på sig minst 60 min om dagen. Med röra på sig menar jag i detta fallet att få upp pulsen och bli lite svettig.

När vi tränar säker vi vår stress i å och frisätter en rad med lyckohormoner!

Nu tänker jag inte att vi ska träna i en timma innan skolan men mitt mål är att väcka kroppen och locka till rörelseglädje. Jag tror många känner igen känslan av hur glad och nöjd man känner sig efter ett pass. Den känslan vill jag att barnen ska ha med sig när de traskar iväg till förskolan/skolan.

Tips från coachen

  • Låt barnen bestämma vad de vill göra
  • Sätt på musik, vem vill inte röra sig till det?!
  • Ha inte för höga förväntingar, någon kanske inte vaknar, någon kanske vägrar och någon kanske går ”all in”. Det är okej!
  • Gå upp i tid, tidspress gynnar ingen.

Jag tänkte presentera min idé för barnen ikväll och be dem komma med förslag på vad vi ska hitta på. Yoga, dans, gymnastik, fotboll? Vi får se vad de är sugna på. Svårt att tro att 13åringen vill göra något annat än att sova dock men vi får se hur det tas emot av resten.

Vad säger ni, är ni på utmaningen att locka familjen till ett litet morgonpass denna veckan? Ni kommer självklart att få följa oss denna veckan och se vad som händer när vi går från morgonstök till vad jag hoppas kan bli ett organiserat kaos.

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: