Morgonstund har guld i mund!

Kidsmoveatutmaning denna veckan var att få med barnen på ”morgongympa” eller någon slags rörelse innan dagen drog igång på allvar.

Morgonpromenad i skogen

När det nu är dags att summera veckan blir jag glad när jag tänker tillbaka på morgnarna.
Inte för att det gick så himla bra och var så roligt hela tiden men för att det var just en utmaning.

Lite gympa

De stora barnen fick jag inte med mig en enda dag. Trots vissa mutor såsom swish, skjuts till skolan osv.
De små barnen däremot tyckte det mesta var kul. Kanske inte innan vi väl satte igång för när de stiger upp på morgonen är de både trötta, gnälliga och frusna. Men så fort jag fick igång dem blev alla så himla pigga och glada. Det bästa var helt klart att jag gav dem lite extra tid och lite extra engagemang sådär på morgonkvisten, jag ansträngde mig helt enkelt. Rörelsen blev en bonus.

Nu när jag testat en vecka och de små vet vad det handlar om och hur kul det är tror jag att jag skulle ha ork att kämpa lite mer med att få med de stora nästa vecka. Det var just tidsbrist och lite för lite ork hos mig som gjorde att jag inte gjorde riktigt allt jag kunde för att locka med mig dem.

En yogar och kör lite avslappning…

Detta gick hem hos barnen

  • Att de fick vara med och planera
  • Bollar utkastade framför tvsoffan
  • Musik
  • Yogakort(man drar ett kort med en övning)
  • Just dance, där man dansar framför teven
  • Min dans jag koreograferade till en sång
  • Stationsträning, där jag gjorde 3 stationer och barnen fick rotera. Exempel på övningar är upphopp, situps, hoppa på ett ben, utfall, armhävningar.

Om ni inte testade denna veckan så tycker jag ändå ni ska ge morgongympa en chans, vi kommer defenitivt fortsätta nästa vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: