Små steg mot Stora drömmar

Satsa stort, Sikta mot månen, kickstarta din träning… Du har hört det förr, löften om hur du ska nå dina livsdrömmar om du bara kämpar tillräckligt hårt!

Dessa råd fortsätter att dominera i ”hälsovärlden” trots att forskning om beteendeförändringar sedan länge konstaterat att det mest framgångsrika sättet att nå dina målsättningar är att göra precis tvärt om. Det är med små steg kan vi uppnå de riktigt stora drömmarna. Med stora steg så kommer vi kanske en liten bit på vägen men är snart tillbaka på ruta ett igen.

Forskning visar att förändring sker mest framgångsrikt stegvis.

Det betyder att om du, precis som oss, har ambitionen att försöka hålla familjen hälsosam, så satsa på små förändringar. Du behöver inte bestämma att från och med imorgon så är det broccoli till frukost, lunch och middag! Tvärt om, gör du förmodligen mycket mer nytta om du istället introducerar små vanor som är så enkla att ta sig an att det krävs väldigt lite motivation för att upprätthålla dem.

Vid Stanford University i Kalifornien har det länge forskats på beteendeförändringar och här utvecklades metoden Beteende Design. Jag (Jessica) har under ett par månader studerat konceptet och jobbar nu tillsammans med grundaren BJ Fogg på att med utgångspunkt i Behavior Design skapa insatser som kan hjälpa människor i världen att hantera utmaningar kring Corona-viruset.

Metoden är minst lika användbart när det gäller att skapa vanor i vår egen vardag. Därför introducerar KidsMovEat nu ett nytt koncept där vi varje vecka kommer att tipsa om små vanor som kan hjälpa er på vägen mot en mer aktiv livsstil eller näringsrik kost.

Nu vill vi ha din hjälp med tips om vilka vanor ni vill introducera i er vardag som vi kan hjälpa er att designa för? Vad är något du har velat få din familj att göra regelbundet?

Håll i dig – inom kort kommer vårt första vanetips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: