Om KidsMovEat

Vi är två helt vanliga (men väldigt olika!) mammor som precis som de allra flesta vill det bästa för våra barn och vår familj.

Tillsammans, har vi fått upp ögonen för hur familjer idag äter allt sämre och inte ens hälften av svenska skolbarn rör sig så lite som en timma om dagen! Två faktorer som har gjort att barn mår sämre både för stunden men, kanske i värsta fall, också i det långa loppet. Livsstilsrelaterade sjukdomar, som till stor del beror på vad vi äter och hur lite vi rör oss, börjar debutera i allt yngre åldrar och allt fler drabbas. Det vill säga maten vi äter och ger våra barn samt bristen på rörelse (ja, våra barn sitter också med en ipad i handen titt som tätt) gör dem sjuka. En utveckling vi vill vara med och bromsa!

Att vara förälder är inte alltid lätt (kanske nästan aldrig faktiskt) och därför tror vi att vi måste satsa på att göra det enklare att välja mer näringsrik mat och mer rörelse för barnen. Därför förespråkar vi allt som är naturligt och enkelt och det gäller både i mat och rörelse! Vi vill att det ska vara enkelt att äta bra och vill hjälpa andra att hitta de verktyg som dem behöver för att lyckas introducera lite mer naturlig mat och rörelse i sin vardag! Två faktorer som kommer kunna påverka familjens hälsa idag och i framtiden otroligt mycket!

Vi står inte för totalförbud mot något och vi står inte för några dieter utan vi vill helt enkelt bara försöka hjälpa fler att återgå till en mer naturlig och näringsrik kost och ett mer naturligt rörelsemönster. Därför är våra tips och recept aldrig komplicerade! Vi vill att allt ska vara enkelt och att det ska krävas en minimal insats för att fler ska kunna ta till sig och testa något nytt!

Vi vill också inflika att vi (tyvärr) är långt ifrån perfekta själva så här kommer ni också få följa vår egen kamp med att lyckas få i barnen mer näring och få dem ut i rörelse! Igenkänning, inspiration, tips och recept är alla saker ni hittar på vår blogg!

Ett par ord om oss två också:

Jessica; Matnörden, som snart är certifierad kostrådgivare, med en aptit och passion för mat som är svårslagen, som på grund av kronisk inflamation och långvariga ryggproblem, för fyra år sedan rensade ur alla skåp hemma och började en helt ny matresa. Sedan dess har familjen serverats hel, ren och näringsrik mat utan socker och tillsatser. Idag lever hon utan kronisk smärta och barnen får dras med en mamma som serverar minst tre grönsaker av olika färger till varje måltid. Hon kämpar med att få en pysselglad tjej i rörelse och att hitta tid för att få ut hela familjen i gemensamma aktiviteter!

Evelina; Tränings-junkien, snart diplomerad PT med fokus på naturliga rörelser, och den barntokiga av oss, med en bakgrund på gym, förskola, familjecaféer, you-name-it (ja hon har gjort det mesta!) som brinner för att få familjer och barn att röra på sig. Hon driver träningspass både organiserade och hinderbanor i kompisars trädgårdar när hon får chansen! Evelina har en daglig kamp vid middagsbordet med fem barn som alla har starka viljor och olika smaklökar!

Klicka gärna här för att läsa mer om vår syn på mat som näring! 

Trevlig Läsning!