Om KidsMovEat

Livsstilsrelaterade sjukdomar, som till stor del beror på att vi rör oss för lite och äter fel, är den främsta dödsorsaken i Sverige idag. Samtidigt som vi vet att vi måste röra oss och äta bra är det ett faktum att inte ens hälften av svenska barn rör på sig så lite som en timma om dagen! Fyra av tio barn uppger i en ny studie att dem kan gå en hel dag utan att äta en grönsak och den största majoriteten konsumerar alldeles för mycket socker.

Vi är två mammor som själva fått nog av allt för mycket stillasittande barn och dåliga kostvanor. Vi kämpar därför dagligen med att försöka ge våra barn de bästa förutsättningarna för ett långt och friskt liv, där dem inte skall behöva bli sjuka på grund av att vi ger dem ”fel” mat och brister i att motivera dem till rörelse! Nu vill vi också inspirera andra att med små enkla förändringar hänga på vår resa.

Våra ledord är enkelt och naturligt! Att vara förälder är inte alltid lätt (kanske nästan aldrig faktiskt) och därför tror vi att vi måste satsa på att göra det enklare att välja mer näringsrik mat och mer rörelse för barnen. Vi vill att det ska vara enkelt att äta bra och vill hjälpa andra att hitta de verktyg som dem behöver för att lyckas introducera lite mer naturlig mat och rörelse i sin vardag! Två faktorer som kommer kunna påverka familjens hälsa idag och i framtiden otroligt mycket!

Vi står inte för totalförbud mot något och vi står inte för några dieter utan vi vill helt enkelt bara försöka inspirera fler att återgå till en mer naturlig och näringsrik kost och ett mer naturligt rörelsemönster. Därför är våra tips och recept aldrig komplicerade! Vi vill att allt ska vara enkelt och att det ska krävas en minimal insats för att fler ska kunna ta till sig och testa något nytt!

Förutom att ni kan läsa om oss här på bloggen så hittar ni oss på instagram och ni kan också lyssna på vår podcast. Dessutom föreläser vi för både privata grupper och företag och håller gärna i workshops där vi på olika sätt jobbar med att inspirera andra att med enkla medel skapa bättre förutsättningar för en friskare och mer hälsosam vardag. Läs gärna mer om våra olika föreläsningar och workshops här!

Vi vill också inflika att vi (tyvärr) är långt ifrån perfekta själva så här kommer ni också få följa vår egen kamp med att lyckas få i barnen mer näring och få dem bort från skärmar och ut i rörelse! Igenkänning, inspiration, tips och recept är alla saker ni hittar i såväl blogg som podcast och föreläsningar!

Ett par ord om oss två också:

Jessica hittar du oftast i köket – Mat är hennes stora passion! Både äta och laga!

Jessica; Matnörden, som är certifierad kostrådgivare, med en aptit och passion för mat som är svårslagen, som på grund av kronisk värk, för fyra år sedan rensade ur alla skåp hemma och började en helt ny matresa. Sedan dess har familjen serverats hel, ren och näringsrik mat utan socker och tillsatser. Idag lever hon utan kronisk smärta och barnen får dras med en mamma som serverar minst tre grönsaker av olika färger till varje måltid. Hon kämpar med att få en pysselglad tjej i rörelse och att hitta tid för att få ut hela familjen i gemensamma aktiviteter!

Evelina är aldrig sen på att röra sig och hon är expert på att få andra att haka på sina pass inspirerade av naturliga rörelser och mycket lek!

Evelina; Tränings-junkien, idrottsläraren och snart diplomerade PT:n med fokus på naturliga rörelser, och den barntokiga av oss, med en bakgrund på gym, förskola, familjecaféer, you-name-it (ja hon har gjort det mesta!) som brinner för att få familjer och barn att röra på sig. Hon driver träningspass både organiserade och hinderbanor i kompisars trädgårdar när hon får chansen! Evelina har en daglig kamp vid middagsbordet med fem barn som alla har starka viljor och olika smaklökar!

Klicka gärna här för att läsa mer om vår syn på mat som näring! 

Trevlig Läsning!